Napolnite shrambo – živila, ki se jih splača kupovati na zalogo

Glede na trenutne cene živil je mamljivo izkoristiti razprodaje in narediti zalogo svojih najljubših izdelkov. Vendar ni pametno narediti nečesa nepremišljenega ali kupiti brez pravega načrta. Niso namreč vsi artikli namenjeni nakupu na zalogo, na primer sveži izdelki in začimbe. Nutricionisti svetujejo, zalogo katerih živil pa lahko naredite za dlje časa.

Suhi fižol in leča

Prednosti kopičenja suhega fižola ali leče so trikratne, pravi Lisa Moskovitz, registrirana dietetičarka in izvršna direktorica NY Nutrition Group. Prvič, Moskovitz navaja, da ima suha hrana veliko daljši rok trajanja kot kuhana ali sveža hrana.

Prav tako sta fižol in leča izjemno vsestranska in odlična dodatka najrazličnejšim jedem, tudi enolončnicam in solatam. Nazadnje poudarja, da so ta posušena živila odličen vir rastlinskih beljakovin in drugih bistvenih hranil.

Kupovanje fižola v rinfuzi pomeni, da boste imeli vedno pri roki beljakovine. Je tudi zanesljiv vir vlaknin, železa, magnezija in kalija. Skuhate ga lahko, kadar koli ga potrebujete.

Beljakovinski prah

Ljubitelji fitnesa in vadbe bodo z veseljem prebrali, da je beljakovinski prah še en izdelek, ki ga lahko kupite v velikih količinah.

Če uporabljate beljakovinski prah, veste, da ga je enostavno porabiti in je njegov nakup precej drag. To je odličen izdelek, za nakup v razsutem stanju, ker ima dolg rok trajanja in lahko pomaga dopolniti zdravo, uravnoteženo prehrano.

Vendar opozarja, da čeprav je beljakovinski prah hiter način za dodajanje več aminokislin za ohranjanje mišic vaši prehrani, ne sme popolnoma nadomestiti drugih beljakovin.

Poskrbite, da boste v svoje tedenske obroke še vedno vključili živila, kot so pusta govedina, ribe, perutnina, jajca, cela zrna, fižol in lečo, da boste ostali zdravi.

Zamrznjena perutnina in ribe

Ko govorimo o živilih, bogatih z beljakovinami, morate v svojo prehrano vključiti perutnino in ribe. Odlična novica je, da jih lahko kupite v rinfuzi v zamrznjeni različici. Moskovitz pravi, da so sveže ribe in piščanec po navadi dragi in se hitro pokvarijo. V zamrznjenem stanju vam lahko pomagajo prihraniti kar nekaj denarja.

Poleg tega vam na ta način ni treba vsak dan razmišljati, ali imate hrano v zamrzovalniku. Samo dodajte zelenjavo in dobili boste preprost obrok.

Chia semena

So majhna, ​​a mogočna, polna hranil, kot so omega-3, vlaknine in beljakovine. Znano je, da pomagajo izboljšati raven sladkorja in holesterola v krvi. Podpirajo zdravje prebave in spodbujajo bolj zdravo srce. Zaradi teh razlogov so hitro postala priljubljen dodatek smutijem, jogurtom, kosmičem, kruhu in ostalemu.

Toda ena pomanjkljivost je, da so draga. Ravno pri tem lahko pomaga nakup na veliko. Moskovitz predlaga, da spremljate ponudbe in ko najdete ceno, ki vam ustreza, naredite zalogo. Chia semena imajo rok trajanja do enega leta, še dlje, če jih hranimo v nepredušni posodi v hladilniku.

Oreščki

Redno jih uživajo prebivalci modrih con, najdlje živeči ljudje na svetu. Tisti, ki jih uživajo vsak dan, imajo nižjo raven holesterola, manj vnetij in nižji krvni tlak kot tisti, ki oreščkov ne uživajo tako pogosto.

Moskovitz se s tem strinja, poudarja, da so oreščki, kot so mandlji, pistacije in orehi, njeno glavno priporočilo za nepokvarljiv in izjemno hranljiv prigrizek. Zaveda se, da gre za draga živila, zato je nakup na veliko lahko pameten način za redno pripravo zdravega prigrizka.

“Oreščki, polni hranil, nenasičenih maščob, ki so zdrave za srce, in rastlinskih beljakovin, so prigrizek, s katerim ste lahko siti več ur,” je povedala Amy Goodson, nutricionistka in avtorica knjige The Sports Nutrition Playbook Amy Goodson.

Zamrznjeno sadje in zelenjava

Zagotovo ste bili že večkrat razočarani, ker sta se vam pokvarila sadje in zelenjava. Uvela špinača, kaleči krompir, gnila ​​jabolka. To je žalostna realnost, s katero se soočajo mnogi ljudje, ko se nepremišljeno odločijo za nakup svežih proizvodov v razsutem stanju. Če resnično uživate v izobilju sadja in zelenjave, bi lahko zamrznjena prihranila vaše živce in proračun.

Zamrznjeno sadje in zelenjavo zamrznemo na vrhuncu zrelosti, da ohranimo vse hranilne snovi, svetuje Goodson.

In ne le to, zamrznjene izdelke lahko v zamrzovalniku hranite do šest mesecev, sveže pa največ en teden. Na ta preprost način se rešite metanja hrane stran. Izberete lahko jagodičevje, špinačo, korenje in tudi različne zelenjavne mešanice. Podobno so zamrznjene mešanice smutijev zdaj na voljo v številnih trgovinah z živili.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Magnezij- pomemben mineral, ki znižuje krvni tlak in dviguje razpoloženje, a ga marsikomu primanjkuje

Magnezij je pomemben mineral, ki je zelo pomemben za naše zdravje. Sodeluje namreč v več sto biokemičnih reakcijah, prispeva k normalnemu ravnovesju elektrolitov v telesu, normalnemu delovanju mišic in živčevja ter k številnim funkcijam, ki jih opravlja živčni sistem… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja