Objavljen še nikoli viden posnetek Titanika

Objavljen je bil še nikoli viden posnetek Titanika s podvodne odprave leta 1986. Gre za odpravo, med katero je bil Titanik prvič fotografiran od blizu.

Ko je Titanik aprila 1912 na svoji prvi plovbi trčil v ledeno goro je v brodolomu umrlo 1500 ljudi.

Ladja je plula iz Southamptona v Veliki Britaniji v New York v ZDA. 

Titanic je bil ob krstu 2. aprila 1912 največja in najbolj razkošna potniška ladja na svetu, bila je druga od treh ladij iz razreda Olympic britanske družbe White Star Line. Bil je tudi ena od prvih prekooceanskih ladij z bazenom na krovu. Ladja je bila zgrajena v ladjedelnici Harland & Wolff v Belfastu. Konstruktor ladje in glavni arhitekt Thomas Andrews je umrl v nesreči.

Titanicu je poveljeval izkušen kapitan Edward J. Smith, tudi on je umrl v nesreči. Na ladji je bilo veliko bogatih in slavnih ljudi na svetu. Prav tako je bilo na ladji veliko izseljencev iz Velike Britanije, Skandinavije, Irske in iz cele Evrope, v ZDA hoteli poiskati boljše življenje.

Za potnike prvega razreda je bilo postreženo vrhunsko obdobje z velikim luksuzom. Imeli so telovadnico, bazen, knjižnico, velikansko restavracijo in sobe z najlepšim luksuzom. Ker je imel Titanic v podpalubju vgrajena neprepustna vrata, ki so lahko zadržala poplavljanje štirih predelkov, so vsi menili, da je Titanic preprosto nepotopljiv.

Foto: zajem zaslona vir

Ne spreglejte…

Pahorjeva ljubezen na prvi pogled prodana za 60 tisoč evrov

Pahorjeva ljubezen na prvi pogled (Katrca!) je prodana. Končala se je namreč dobrodelna akcija Katra. Pobudnik akcije je lastnik avtomobila, nekdanji predsednik republike Borut Pahor.

Najvišji znesek je za nekoč izjemno priljubljenega Renaulta 4 ponudila družina Fratar iz Dravograda.

Družina je s podarjenim zneskom postala srečna lastnica Pahorjeve katrce. Pahor bo zbrano vsoto namenil otrokom, ki se borijo z rakom oziroma Inštitutu Zlata Pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja