Obraz pove, da ne prenašate mleka in mlečnih izdelkov

Pri laktozni intoleranci gre za motnjo pri prebavljanju mleka ali mlečnih izdelkov.  Če stopite v njeno kliniko, bo že s pogledom na vaš obraz vedela, kaj ste jedli dan prej. Govorimo o Nigmi Talib, kanadski zdravnici naturopatinji s kalifornijskim naslovom. Pri njej imajo redne preglede tudi najslavnejše hollywoodske igralke.  Zaradi slavnih strank, kot sta Penélope Cruz in Sienna Miller, je dr. Talib že priljubljena v Ameriki. Z izidom njenega prvenca Reverse The Signs Of Aging in nato lani Younger Skin Starts in the Gut je sedaj, po svojem obrazu, prepoznavna po vsem svetu.

Metoda preslikave

Ta holistična metoda, ki temelji na kitajski in ajurvedski medicini, razkriva, ali se naša koža hitro stara in ali imamo določene težave s kožo. Težave se lahko pojavijo, ker uživamo preveč sladkorja, mlečnih izdelkov, glutena ali ker prepogosto uživamo alkohol. Dr. Talib jo imenuje metoda prebavnega staranja. Pojasnjuje, da se na koži vidi, kako uspešno naše črevesje prebavlja hrano, ki jo najpogosteje uživamo.

Vodilna naturopatinja je zapisala: ”Živilo, na katerega je naše telo občutljivo, lahko povzroči škodo, če ga uživamo v prevelikih količinah. Znaki, ki to kažejo na koži, so zelo očitni in predvidljivi. Tako zelo, da lahko po dolgoletnih izkušnjah, že ob pogledu na obraz razberem, katere hrane človek zaužije preveč.”

Ste intolerantni na laktozo?

Se zjutraj zbudite z oteklimi vekami (in večer prej niste jedli preveč slane ali začinjene hrane), vrečastimi in temnimi podočnjaki?  Ali je vaš obraz zabuhel? Imate drobne bele mozolje ali akne po celem obrazu, še posebej okoli brade? Možno je, da krivec ni vaš lepotni režim, temveč to, kar jeste. Možno je, da ste (pre)občutljivi na mleko in mlečne izdelke.

Krivec za intoleranco je najverjetneje laktoza, na katero je občutljivih vse več odraslih. Število encimov, ki pomagajo pri razgradnji tega mlečnega sladkorja, se tekom življenja naravno zmanjšuje. Mleko in mlečni izdelki lahko poleg laktoze vsebujejo tudi hormone in kemikalije. Od teh so nekateri naravni, velik del pa sestavljajo antibiotiki, antifungicidi, rastni hormoni itd. Takšne snovi lahko porušijo ravnovesje hormonov (zlasti estrogen in progesteron). To povzroči povečano nastajanje sebuma in mašenje por ter s tem akne. Najbolj kritičen predel je okoli brade, saj je po metodi obraznega mapiranja povezan z reproduktivnimi organi.

Če sumite, da so vaši podočnjaki, zabuhlost ali akne povezani s tretjo kavo z dodatkom mleka ali sirovim burekom po službi, naredite poskus. Poskusite, za vsaj tri tedne, iz prehrane izločiti mleko in vse mlečne izdelke. Dr. Talib svetuje, da v tem obdobju uživate svetlinovo olje zaradi močnega protivnetnega delovanja. Jedilnik obogatite z živili, bogatimi z vitaminoma A in E, ki sta dobra za obnovo kože in črevesja.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja