Preprosto in dobro: Polnjene paprike

Polnjene paprike v paradižnikovi omaki so jed z obilo okusa po okusnem in sočnem mesu, ki je začinjeno s čebulo in česnom ter dopolnjeno s sladkim okusom paradižnika v omaki. Paprike so že same po sebi zelo okusne, tukaj pa služijo kot oklep za mesno mešanico, ki jo še dodatno obogati z dodatnimi okusi. Ta jed je okusna, preprosta za pripravo, postrežete pa jo lahko tako kot glavno jed ob kosilu ali večerji. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli uro in pol. Iz navedenih količin boste dobili šest porcij. Kot priloga se k polnjenim paprikam najbolje poda pire krompir.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 6 velikih paprik
  • 500 g mletega mesa
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1/2 skodelice riže
  • 1 konzerva pelatov v paradižnikovih omakih (400 g)
  • 1 skodelica vode
  • 1 žlička sladkorja
  • 2 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 2 žlici olja

Navodila:

  1. Pečico segrejte na 180°C.
  2. Paprike prerežite na pol in odstranite semena v notranjosti.
  3. V kozici zavrite 2 skodelici vode in dodajte riž. Kuhajte riž približno 10 minut, nato pa ga odcedite.
  4. Na ponvi segrejte olje. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju prepražite, dokler ne postane mehka.
  5. Dodajte mleto meso in ga prepražite, dokler ne postane rjavo. Nato dodajte kuhan riž, sol, poper in sladkor ter dobro premešajte.
  6. Paprike napolnite z mesno mešanico in jih položite v pekač.
  7. V posodi zmešajte pelate v paradižnikovi omaki in vodo. Nato prelijte omako preko paprike.
  8. Pekač pokrijte s folijo in ga postavite v pečico. Pecite 45 minut.
  9. Po 45 minutah preverite, ali so paprike že mehke. Če še niso, jih pecite še dodatnih 15 minut brez folije.

Postrezite in uživajte, dober tek!

Foto: Zuckerjagdwurst

Dodaj odgovor