Testenine alla Norma, obilo jajčevcev in sira
Testenine alla Norma so klasična sicilijanska jed, ki vsebuje paradižnikovo omako, popečene jajčevce, baziliko in Pecorino sir. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke. Za pripravo jedi boste potrebovali dobre pol ure.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 500 g paradižnikove omake
- 400 g špagetov
- 2 velika jajčevca
- 2 stroka česna
- 1 šopek sveže bazilike
- 100 g naribanega Pecorino sira
- oljčno olje
- sol in poper po okusu
Navodila za pripravo:
- Jajčevca operite in narežite na kocke. Posolite in pustite stati 30 minut, da se izloči odvečna voda. Nato ju posušite s papirnatimi brisačami.
- V ponvi segrejte oljčno olje v ponvi in na njem popecite kocke jajčevcev, dokler ne postane zlato rjave barve. Položite jih na papirnate brisače, da se odcedijo odvečnega olja.
- V loncu zavrite vodo za testenine in jih skuhajte al dente.
- Medtem ko se testenine kuhajo, na olju popražite (toliko da zadiši) nasekljan česen in dodajte paradižnikovo omako. Po okusu dodajte sol in poper in pustite, da se omaka kuha 10-15 minut.
- V omako dodajte ocvrte jajčevce in nekaj sesekljane bazilike.
- Odcedite testenine in jih zmešajte z omako.
- Postrezite s svežo baziliko in naribanim Pecorino sirom.
Dober tek!
Ne spreglejte
Foto: Wikipedia
Ne spreglejte…
Testenine po toskansko z obilo piščančjega mesa in hrustljave slanine
To je recept za krepak obrok s testeninami, ki je poln praženih piščančjih prsi in hrustljave slanine, zadovoljil pa bo tudi najbolj izbirčne jedce. Lahko uporabite špagete ali široke rezance. Iz navedenih količin boste dobili štiri obroke. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli petdeset minut… več tukaj.