Puhast kruhov narastek z rozinami in jabolki
Kdaj ste na nazadnje naredil slasten, puhast kruhov narastek? Mi imamo krasen recept, ki vključuje jabolka, rozine, mlečni kruh in obilo mleka. Za pripravo jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin boste dobili štiri obroke
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 75 g rozin
- 3 jabolka ali hruške ali mešanica obojega
- Limonin sok
- 400 ml mleka
- 125 g masla
- 3 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 žlički cimeta
- 1 žlička muškatnega oreščka
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- ½ velike štruce belega kruha, lahko malo postanega (najbolje mlečni kruh)
- 1 žlica kristalnega sladkorja (rjavega)
Postopek priprave:
V manjšo skledo najprej dajte rozine in jih namočite v 1 dcl vode, lahko dodate kanček ruma.
Jabolka ali hruške olupite, jim odstranite sredico in jih narežite na rezine ter jih hranite sveže v posodi z vodo, pomešano z limoninim sokom.
Namastite pekač in pečico segrejte na 200C, ventilatorsko na 180C.
V ponvi nežno segrejte mleko, nato dodajte maslo in pustite, da se stopi. Mleko in maslo odstavite, da se ohladita do mlačnega.
V skledo dajte jajca, sladkor, cimet, muškatni orešček in vanilijo ter stepajte z električno ročno metlico, dokler se dobro ne premeša in združite z maslenim mlekom.
Kruh natrgajte na koščke in jih položite v pomaščen pekač. Ocedite rozine in jih potresite po kruhu, na vrh položite narezano sadje. Vlijte mešanico mleka, jajc in začimb in potresite s kristalnim sladkorjem (rjavim).
Pecite 30 minut oziroma dokler se puding ne strdi in dobi zlato skorjico na vrhu.
Dober tek!
vir Foto: zajem zaslona