Slastna a preprosta: Korenčkova juha

Korenčkova juha je odličen način, da porabite vrečko korenja, ki ste jo pozabili v predalu za zelenjavo. Korenje se kuha skupaj z dišavami, kot so čebula, česen in sveža zelišča, preden se pretlači v svilnato gladko juho, ki je okusna za večerjo ali lahko  kosilo. Za pripravo jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili osem porcij (porcija okoli 200ml).

Prehranski profil:

  • brez jajc,
  • brez glutena,
  • nizkokalorično,
  • brez oreščkov,
  • brez soje.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 1 žlica masla
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 srednja čebula, sesekljana
  • 1 steblo zelene, sesekljano
  • 2 stroka česna, sesekljan
  • 1 čajna žlička sesekljanega svežega timijana ali peteršilja
  • 600 sesekljanega korenja
  • 500ml vode
  • 1l jušne osnove (piščančja ali zelenjavna)
  • Sol in poper

Navodila za pripravo

V kozici ali loncu na srednjem ognju segrejte maslo in olje, dokler se maslo ne stopi. Dodajte čebulo in zeleno. Dušite, občasno premešajte, dokler se ne zmehča, 4 do 6 minut. Dodajte česen in timijan (ali peteršilj). Dušite, mešajte, dokler ne zadiši, približno 10 sekund. Primešajte korenje. Dodajte vodo in juho; na močnem ognju naj zavre. Zmanjšajte toploto, da ohranite živahno vrenje, in kuhajte, dokler ni zelenjava zelo mehka, približno 25 minut.

Juho s paličnim mešalnikom mešajte, dokler ni gladka. Bodite previdni saj je vroče.

Dober tek!

Dejstva o hranilni vrednosti(na porcijo)

176Kalorije
8gmaščoba
22gOgljikovi hidrati
7gBeljakovine

Vir Foto: Pexels

Dodaj odgovor