Slavni Ritz Carlton limonin kolač, znan po masleni teksturi

Ritz Carlton limonin kolač je okusna sladica, ki je znana po svoji bogati, masleni teksturi in pikantnem okusu po limoni. Kolač je popolna za vsako priložnost in je odličen dodatek k popoldanski kavi ali čaju. Za pripravo kolača boste potrebovali okoli uro in pol. Iz navedenih količin sestavin boste dobili okoli o koščkov.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 360g moke,
  • 1 žlica pecilnega praška,
  • 1/4 žličke soli,
  • 600g sladkorja,
  • 220g masla sobne temperature,
  • 110g masti sobne temperature,
  • 5 jajc sobne temperature,
  • 230ml polnomastnega mleka,
  • 6 žlic svežega limoninega soka,
  • lupina 1 limone,

Navodila za pripravo:

S pripravo torte Ritz Carlton limoninega kolača začnite tako, da predhodno segrejete pečico na 180C ter namastite in pomokate pekač za šarkelj ali štruco.

V srednjo skledo presejte moko, pecilni prašek in sol ter odstavite.

V ločeni skledi za mešanje z električnim ali samostoječim mešalnikom zmešajte maslo, mast in sladkor, dokler se dobro ne povežejo.

Dodajte jajca eno za drugo, dobro stepite po vsakem dodajanju in po potrebi postrgajte po straneh in dnu posode.

Masleni zmesi v treh delih postopoma dodajate suhe sestavine, izmenjaje s polovico mleka. Začnite in končajte z mešanico moke.

Po vsakem dodatku stepajte pri nizki hitrosti, dokler se ne zmeša.

Nežno vmešajte limonin sok in lupino.

Testo vlijte v pripravljen pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici 55-70 minut oziroma dokler kolač na vrhu ne zlato porumeni in zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist.

Ne pozabite začeti preveriti torte pri 55 minutah in ne odpirajte pečice predčasno, da preprečite, da bi kolač ‘padel dol’.

Ko je kolač pečen, ga ohladite v pekaču in z ostrim nožem nežno ločite torto od robov pekača, tudi okoli sredinske cevi.

Dober tek!

Vir Foto: Pixabay

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja