Slastna in kremna kumarična juha s krompirjem
Tokrat si bomo privoščili slastno kremno kumarično juho s krompirjem. Za juho izberite sveže, trdne in nepoškodovane kumare. Poskusite izbrati tiste z gladko kožo in brez rumenih madežev ali znakov gnitja. Izberite kumare, ki so srednje velike, saj bodo juhi zagotovile dovolj okusa in teksture.
Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije juhe. Za pripravo juhe boste potrebovali okoli pol ure.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 4 srednje velike kumare, olupljene in narezane na kocke
- 2 srednje velika krompirja, olupljena in narezana na kocke
- 1 čebula, sesekljana
- 2 stroka česna, sesekljana
- 500 ml zelene jušne osnove
- 250 ml sladke smetane
- 2 žlici masla
- Sol in poper po okusu
- Sveža zelišča po okusu (npr. sveža meta, drobnjak ali peteršilj), sesekljana (po želji) ali kisla smetana
Navodila:
Ne spreglejte
- V večjem loncu stopite maslo na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter pražite, dokler ne postanejo mehki, približno 5 minut.
- Dodajte narezane kumare v krompir ter pražite še nekaj minut, da se zmehčajo.
- Dodajte zeleno jušno osnovo in zavrite. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte, dokler kumare in krompir ne postanejo povsem mehki, približno 15-20 minut.
- Juho odstranite s štedilnika in pustite, da se nekoliko ohladi.
Dober tek!
Foto: Freepick