Štiri mesta na telesu, ki jih moramo dobro umiti

Najnovejša raziskava o telesu je pokazala, da je za človekovo zdravje najboljše tuširanje zvečer, tik pred spanjem. Obstaja več razlogov, zakaj je večerna prha najboljša možnost za večino ljudi.

Dermatologinja Rekha Tailor je pojasnila, da je prhanje pred spanjem dobro za kožo in naše splošno zdravje. Na ta način najbolje odstranimo vso umazanijo, ki se je čez dan nabrala na telesu. Bolje bomo spali, kar je vedno dobro za naše zdravje. Prav tako se z njo strinjajo številni strokovnjaki in poudarjajo, da so na telesu štiri mesta, ki jih je treba pred spanjem vedno dobro umiti.

Stopala

Po mnenju kirurga Toma Biernackija lahko nečistoče na stopalih preživijo, če je na njih odmrla koža in če je koža vlažna. Zato svetuje, da si vsak večer pred spanjem dobro in temeljito umijemo noge. Na ta način preprečimo okužbo nohtov ali glivic. Zanemariti ne smemo niti predela med prsti.

Jezik

William L. Balanoff  opozarja, da vsak dan, ko si umivate zobe, očistite tudi jezik. Vsi vedo, da bi morali zobe vsak dan umivati ​​in nitkati, vendar si večina ljudi skoraj nikoli ne umiva jezika. Kot pojasnjuje, je to velika napaka, saj je jezik mesto v ustni votlini, kjer se kopiči največ bakterij.

Območje za ušesom

Če predela za ušesom ne čistimo redno, smo lahko izpostavljeni številnim okužbam in celo dermatitisu, opozarjajo strokovnjaki. Kot pojasnjuje dermatologinja dr. Sandra Hajj, so na koži za ušesom žleze, ki izločajo velike količine olja. Na tem predelu se pogosto nabira znoj, kar vodi v razvoj bakterij, ki lahko povzročajo neprijeten vonj. Dr. Hajj zato svetuje, da omenjeni predel pred spanjem vedno temeljito očistite z vodo in milom.

Pazduha

Tako kot pri stopalih smo tudi pod pazduho hitro premalo natančni, ko jo je treba umiti. Tudi to je področje, kjer je koža občutljiva in bolj nagnjena k vraščanju dlačic ter morebitnim okužbam. Zdravnik Waqas Ahmad Buttar poudarja, da pazduhe sodijo med tiste dele telesa, ki se jih loti največ patogenov, prav zaradi povečanega potenja. Pojavi se tudi rast dlačic v dimljah in pazduhah, kar lahko v kombinaciji s potenjem, v vročem in vlažnem vremenu, povzroči okužbe. Da bi poskrbeli, za naše zdravo in čisto telo, Buttar priporoča, da si nujno vsak večer umijemo predel pazduhe.

VIR Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja