Svinjski kotleti v orehovi skorjici s figami
Zakaj ne bi danes pripravili teh čudovitih svinjskih kotletov v orehovi skorjici s figami? Jed je polna okusov, ki pobožajo še tako zahtevne jedce. Za pripravo te jedi boste potrebovali okoli eno uro. Iz navedenih količin boste dobili šest obrokov.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 6 velikih debelo narezanih svinjskih kotletov
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlička sveže naribanega muškatnega oreščka
- 100 g orehov, drobno sesekljanih
- 2 žlici oljčnega olja
- 70 g masla, zmehčanega
- 125 ml belega vina
- 16 suhih fig, drobno sesekljanih
- 125 ml piščančje jušne osnove
- 1 žlica grobo sesekljanega peteršilja
Postopek priprave:
Svinjske kotlete začinite s soljo in poprom ter meso zarežite z ostrim nožem.
V plitkem pekaču zmešamo cimet, muškatni orešček in orehe. Dodajte olivno olje, da naredite pasto. Kotlete povaljajte v oreščkih, kar je ostalo potisnite v meso.
V veliki ponvi s pokrovom, stopite 40 g masla in popecite kotlete (po dva naenkrat), pri tem pa pazite, da se orehi ne zažgejo. To bo trajalo nekaj minut na vsaki strani.
Vse kotlete vrnite v ponev, pokrijte s pokrovko in na zmernem ognju dušite 10 minut oziroma dokler niso kuhani. Svinjske kotlete prestavite na segret krožnik in pokrijte s folijo, da ostanejo topli.
Ponev deglazirajte z belim vinom, kuhajte še toliko časa, da se prostornina tekočine zmanjša za polovico. Dodajte narezane fige in piščančjo osnovo, začinite po okusu. Umešajte preostalo maslo, peteršilj in limonin sok.
Svinjske kotlete ob prilogi po okusu postrezite s prelito omako.
Dober tek!