Tiger prevaral ženo vsaj šestdesetkrat, bivša punca ga toži

Najboljši igralec golfa vseh časov Tiger Woods se zdi magnet za različne škandale. Izven igrišča za golf  živi življenje, ki je pogosto v središču pozornosti javnosti.

Slavnega golfista je nekdanja punca Erica Herman obtožila zlorabe v zvezi in ga po grdem razhodu šestletne zveze tožila. Hermanova prosi sodišče, naj razveljavi pogodbo o zaupnosti, ki jo je podpisala z njim. Pri tem se sklicuje na zvezno zakonodajo, ki velja, ko se v primeru pojavi vprašanje spolnega napada ali spolnega nadlegovanja.

Zakon, ki obstaja od vzpona gibanja #MeToo, je pomagal številnim žrtvam. Te pogodbe so pogosto brezsramno in skoraj morbidno razkazovanje moči. Erica trdi, da jo je Woods, na začetku njunega razmerja, okoli avgusta 2017, prisilil v podpis pogodbe.

V novih dokumentih, ki jih navaja TMZ, odvetniki Erice Herman pravijo, da jo zasebni sklad skuša utišati. Sklad Jupiter Island Irrevocable Homestead Trust vodi Tiger Woods. Preprečiti želijo, da bi spregovorila o njunem razmerju, tako da ji agresivno grozi s pogodbo.

Zahteva 30 milijonov dolarjev odškodnine

Oktobra 2022 je Erica tožila omenjeni sklad, ki je formalno lastnik Woodsovega doma v zalivu Hobe na otoku Jupiter. Otoku, kjer imajo razkošna domovanja Celine Dion, Allen Jackson in številni športniki, večinoma golfisti.

V tožbi je navedeno: ”Natančneje, zastopniki tožene stranke so jo z goljufijo prepričali, naj spakira kovček za krajše počitnice. Ko je prispela na letališče, so ji povedali, da so jo vrgli iz rezidence. Nato so ji sporočili, da se ne sme vrniti. Ker ni imela pravnega svetovalca, ki bi ji pomagal preživeti ta čustveni trenutek, je uporabila odvetnika. Ta jo je soočil s predlogi, kako se spoprijeti s krivicami, ki so se ji pravkar zgodile.”

Trdi se tudi, da naj bi svoje nezakonito ravnanje “skušali opravičiti” tako, da so ji v kratkem času plačali hotelsko sobo in določene stroške.

“Od takrat je tožnica večkrat zahtevala, da se ji dovoli vrniti na svoj dom, vendar so zastopniki tožene stranke to zavrnili. Prav tako so tožnici, iz njenega bivališča, odvzeli osebne stvari in ukradli gotovino v višini več kot 40.000 dolarjev, ki je bila njena last. Celo norčevali so se in lagali o tem, kako je dobila denar,” piše v tožbi.

Po besedah ​​njenih odvetnikov so vse te “prepovedane prakse”, ki jih uporablja Woods, vodile do “hude materialne in čustvene škode, storjene namerno, z naklepom”. Na podlagi tega tožnica zahteva odškodnino v višini 30 milijonov dolarjev.

Pred razmerjem s Hermanovo je bivšo ženo Elin Nordegren varal z več kot 60 ženskami.

Woodsova pravna ekipa ni komentirala novega razvoja dogodkov in zahteve po opustitvi sporazuma o nerazkritju podatkov. Kar pa zadeva samo tožbo, so že novembra vložili predlog za zavrnitev, češ da so njeni zahtevki neveljavni, ker po zakonu bivša punca ni bila “najemnica”.

Njegovi odvetniki so povedali, da so Hermanovi, potem ko je Woods prekinil razmerje oktobra lani, rekli, da ni več dobrodošla na posestvu, kjer igralec golfa živi s svojima otrokoma. Zapisali so tudi, da je bila le “gostja gospoda Woodsa” in da se par nikoli ni poročil. Tedaj so še povedali, da bi moral po pogodbi o zaupnosti vse njune morebitne spore reševati neodvisni arbiter in ne sodišče.

Woods se je pred razmerjem s Hermanovo znašel v središču afere, potem ko je svojo nekdanjo ženo Elin Nordegren, mater njegovih dveh otrok, več kot stokrat prevaral z več kot 60 ženskami. Za afero so izvedeli, ko je ena od prostitutk, ki je spala s Tigrom, celotno zgodbo prodala medijem. Nato so se oglasile še ostale njegove ljubimke. Afera je bila takšnih razsežnosti, da je Tiger izgubil številne sponzorske pogodbe, kot je Nike, žena pa ga je takoj zapustila.

Foto: Wikimedia

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja