Za vse ljubitelje kremastega sira in omlet – Brie omleta
Brie je vrsta mehkega sira, ki izvira iz Francije. Gre za sir z belo plesnijo, ki je običajno narejen iz kravjega mleka. Znan je po svoji mehki in kremasti teksturi ter nežnem okusu. Običajno ima belo, rahlo puhasto skorjo, v notranjosti pa se skriva kremast sir nežnega okusa, ki se lahko razvije z zorenjem. Brie se pogosto uživa s svežim sadjem, krekerji, oreščki ali v različnih receptih, kot so quiche, sendviči in vroče jedi, kot so pečene brie kroglice ali pečeni brie s prelivom, mi pa bomo pripravili omleto.
Za pripravo jedi boste potrebovali okoli pet minut. Iz navedenih količin sestavin boste dobili eno porcijo.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 2 veliki jajci,
- sol,
- mleti črni poper
- 1 čajna žlička drobno sesekljan svež koper
- 1 čajna žlička drobno narezanega svežega peteršilja
- 1 čajna žlička drobno narezanega svežega drobnjaka
- 1 žlica nesoljenega masla
- tanko narezan brie (približno 3 rezine)
Postopek priprave:
V srednji skledi stepite jajca, začinite z velikim ščepcem soli in nekaj mletega popra. Vmešajte koper, peteršilj in drobnjak.
V srednji ponvi na srednjem ognju stopite maslo. Vlijte jajčno mešanico in nagnite ponev, da jajca prekrijejo celotno ponev. Ko se jajca začnejo strjevati, z gumijasto lopatico kuhane robove povlecite na sredino ponve. Ko so jajca skoraj strjena, jih porazdelite v enakomerno plast in pokrijte dno. Celoten korak traja približno 1 minuto.
Zgornjo polovico jajc pokrijte z briejem in ponev pokrijte. Odstranite z ognja in pustite stati 30 sekund. Odkrijte in zložite drugo stran navzgor in čez brie. Omleto potisnite na krožnik.
Dober tek!
vir Foto: Pexels