Zdrava zeljna juha s papriko in obilo začimb

Ta zdrava juha je polna zelja, korenja, paprike, paradižnika in obilice začimb, je polna okusa in izjemno zadovolji lačen želodec. Če želite faktor zadovoljstva še povečati, na vrh dodajte malo sira ali avokada. Za pripravo jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest obrokov.

Prehranski profil:

  • Brez mlečnih izdelkov
  • Brez jajc
  • Brez glutena
  • Zdrava imunost
  • Visoka vsebnost vlaknin
  • Nizkokalorično
  • Brez oreščkov
  • Brez soje
  • Veganska
  • Vegetarijanska

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 srednja čebula, sesekljana
  • 2 srednje velika korenčka, sesekljana
  •  2  stebli zelene, sesekljani
  • 1 srednje velika rdeča paprika, sesekljana
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 1 ½ žličke italijanske začimbe
  • ½ čajne žličke mletega popra
  • ¼ čajne žličke soli
  • 1,5l zelenjavne jušne osnove
  • 1 srednje velika glava zelenega zelja, razpolovljena in narezana
  • 1 velik paradižnik, narezan
  • 2 žlički belega vinskega kisa

Postopek priprave:

V velikem loncu na srednjem ognju segrejte olje. Dodajte čebulo, korenje in zeleno. Med mešanjem kuhajte, dokler se zelenjava ne začne mehčati, 6 do 8 minut. Dodajte papriko, česen, italijanske začimbe, poper in sol ter med mešanjem kuhajte 2 minuti.

Dodajte juho, zelje in paradižnik; povečajte toploto na srednje visoko in zavrite. Zmanjšajte toploto, da zavre, delno pokrijte in kuhajte, dokler se vsa zelenjava ne zmehča, še 15 do 20 minut. Odstavite z ognja in vmešajte kis.

Hranilna vrednost

Velikost porcije:

približno 400 ml

Na porcijo:

133 kalorij; beljakovine 3 g; ogljikovi hidrati 19,8g; prehranske vlaknine 7g; sladkorji 11 g; maščobe 5,2 g; nasičene maščobe 0,7 g; vitamin a ie 4480,2 ie; vitamin c 88,2 mg; folat 91 mcg; kalcij 110,7 mg; železo 1,5 mg; magnezij 30,2 mg; kalij 504,1 mg; natrij 451,1 mg; tiamin 0,1 mg.

vir Foto: zajem zaslona

Dodaj odgovor