Živila, ki bi jih moral jesti po 40-ih, za hitrejše hujšanje

Dietetiki pojasnjujejo, da mlajši lažje izgubijo odvečne kilograme, pojasnili pa so tudi kaj jesti. Starejšim od 40 let, je medtem veliko težje shujšati in to težo tudi obdržati. Ko vstopimo v 30. leta, začnemo namreč naravno vsakih 10 let izgubljati mišično maso.

Na žalost je, zaradi izgube mišične mase, veliko lažje kopičenje maščobe. Eat This poroča, da treba uvesti določene spremembe v prehrani, da pospešimo izgorevanje maščob in s tem hujšanje. Seveda je potrebna tudi vzpostavitev dosledne vadbene rutine. Zato registrirana dietetičarka Lisa Young priporoča pet živil, ki bi jih morali jesti, da bi pri 40-ih hitreje shujšali.

Priporočena živila so:

  • lanena semena
  • jagodičevje
  • avokado
  • oreščki
  • kislo zelje.

Kot pojasnjuje Young, ima vsako od teh živil, ki jih je priporočljivo jesti, hranilne vrednosti. Le te pozitivno vplivajo na prebavo in metabolizem ter tako spodbujajo hujšanje in hitrejše izgorevanje maščob.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Jutranje navade, ki lahko pomagajo odstraniti trebušno maščobo in pomagajo shujšati

Jutranje navade so pomembne iz več različnih razlogov, strokovnjaki pa trdijo, da nekatere pomagajo tudi pri hujšanju in vzdrževanju telesne teže. Registrirana dietetičarka Lisa Young je odkrila pet navad, s katerimi se boste znebili trebušne maščobe in izgubili neželene kilograme, pri čemer ne vključujejo strogih diet ali potenja v telovadnici.

Popijte kozarec vode

Številne študije razkrivajo, da lahko povečanje količine vode, ki jo spijete vsak dan, pospeši izgubo teže. Na primer, glede na študijo, katere rezultati so bili objavljeni v Journal of Clinical and Diagnostic Research, so udeleženci… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja