Kaj se lahko zgodi, če začnete spati brez pižame?

Vsakdo sanja o dobrem spancu in spanje brez pižame prinaša mnoge koristi. Na žalost postajajo nemirne noči pogostejše, ko postajamo starejši, zaradi sprememb v naših cirkadianih ritmih ali notranjih telesnih urah. Nekateri ljudje se v iskanju mirnega spanca zatečejo k zdravilom ali drugim tehnikam. Vendar obstaja ena preprosta stvar, ki jo lahko naredimo za izboljšanje spanja in zdravja  – gremo spat v rojstnodnevni obleki. Pripravili smo nasvete za tiste, ki si želijo spanje raziskovati brez pižame.

1. Če si slečete pižamo, lahko hitreje pridete v deželo sanj

Brez oblačil, ki bi vas grela, se bo temperatura vaše kože hitreje ohladila. Ta kapljica bo nato vašemu telesu sporočila, da je čas za počitek. Po mnenju strokovnjakov temperatura močno vpliva na vašo kakovost spanja. Če se vaše telo začne  pregrevati, lahko dobite vročine in nočno potenje, ki vas bo potegnilo iz stanja sanj. Če pustite telo izpostavljeno, boste zmanjšali motnje v vašem Zzzzu.

2. Golo spanje bi lahko bilo dobro za vaše duševno zdravje.

Strokovnjaki so ugotovili  povezavo med pomanjkanjem spanja in depresijo. Če oči ne zapremo dovolj, smo lahko bolj pod stresom in v tesnobi ter negativno vplivamo na naše čustveno počutje. Če nam neogrnjenost v postelji pomaga hitreje in bolje zadremati, bo tudi naše duševno zdravje na veliko boljšem mestu.

3. Če opustite pižamo, vam pomaga proizvesti več rjave maščobe, kar je dobro za metabolizem vašega telesa.

V našem telesu obstajata dve vrsti  maščob – bela in rjava. Bela maščoba je tista, ki se kopiči, ko se prenajedamo in shranjuje dodatne kalorije v naših stegnih, bokih in želodcu. Od tod tudi citat “Trenutek na ustnicah, celo življenje na bokih.”

Medtem rjava maščoba pomaga pri razgradnji sladkorja in bele maščobe za proizvodnjo energije in zagotavlja toploto našim telesom. Ena študija je tudi pokazala, da rjava maščoba filtrira aminokisline in valin iz naše krvi, kar zmanjšuje tveganje za debelost in sladkorno bolezen. Nižje temperature sprožijo nastajanje rjave maščobe, zato, če želite izgubiti kakšen odvečni kilogram, poskusite odvreči spalna oblačila.

4. Ohlapno spodnje perilo je lahko dobro za naše reproduktivno zdravje.

Raziskovalci so ugotovili , da so imeli moški, ki so nosili ohlapne spodnjice, za 25 odstotkov višjo koncentracijo sperme in 17 odstotkov večje število semenčic kot tisti, ki so nosili oprijete hlačke. Strokovnjaki menijo, da lahko tesno spodnje perilo greje moške intimne predele, kar povzroča nizko število semenčic. Torej je lahko nošenje ohlapnih spodnjic ali še bolje, brez njih, manj omejujoče za “plavalce” in lahko pomaga izboljšati plodnost moških.

Kar zadeva ženske, lahko oprijeto spodnje perilo poveča tveganje za vaginalne okužbe s kvasovkami, saj bakterije uspevajo v toplem in vlažnem okolju. Če pustite ženskim delom dihati, tako da spijo goli, bi to lahko privedlo do manjšega trenja na občutljivih predelih in manj možnosti za draženje ali zaplete.

5. Narava pomaga spodbujati ljubezen do sebe in pozitivnost telesa.

Po besedah ​​​​ženske, ki je dala priložnost “golemu spanju”, je opazila stvari, ki so ji bile všeč na njenem telesu, ko je videla svojo golo osebo, preden se je potopila v rjuhe. Dodala je še, da tudi, če smo med kopanjem goli, nismo ravno pozorni na podrobnosti svojih postav. Toda to, da si je vsak večer dobro ogledala sebe, ji je pomagalo ceniti in potrditi svojo postavo.

Če še niste pripravljeni spati goli, je v redu, da se postopno navajate. Začnete lahko tako, da spite z manj plastmi ali pa preklopite z oprijetih spodnjic na ohlapnejše. Pomembno je, da se počutite prijetno, tako boste lahko tudi kakovostneje spali.

vir Foto: Pexels Princesa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja