Nakupovanje z otroki je stresno. Kako to olajšati?

Mnogi starši vedo, da je nakupovanje z otrokom včasih lahko stresno obdobje dneva. Še posebej, če ste utrujeni, izčrpani in že tako pod velikim stresom. Prav tako so trgovine najpogostejša mesta, kjer otroci doživljajo izbruhe jeze. Morda jim ne želite kupiti čokolade, igrače ali pa so samo utrujeni.

Kot poroča Parents, je včasih takšno nakupovanje enostavno neizogibno.

Psihologinja Rebecca Schrag Hershberg pojasnjuje, da nakupovanje z otrokom verjetno nikoli ne bo najbolj prijetna izkušnja, a obstajajo načini, da bo potekalo gladko.  Poudarja, da je eden najpomembnejših nasvetov, pred nakupovanjem z otrokom, dobra priprava. Namreč, kot pravi, da bi nakupovanje potekalo čim hitreje in neboleče, je priporočljivo že vnaprej narediti seznam živil, ki jih nameravamo kupiti.

Poleg dobre priprave pomislite tudi na morebitne težave, ki vam grozijo v trgovini, kamor se odpravljate. Ali obstajajo igrače, ki jih bo vaš otrok želel imeti za vsako ceno? Če ja, se poskusite z otrokom pogovoriti prej ali se izogibajte tem delom trgovine, da preprečite nepotrebne negativne reakcije.

Ko pridete v trgovino, mu dovolite, če je vaš otrok dovolj star za to, da vam pomaga in sodeluje kot ekipa. Prosite ga, naj vam prinese določeno hrano ali kaj drugega, kar morate kupiti. Tako se bo počutil koristnega in mu ne bo dolgčas, pravi psihologinja. Namreč živčnost pri otroku, ob nakupovanju, se pojavi prav zaradi občutka dolgočasja ali nekoristnosti.

vir Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja