Nutricionistka razkriva 8 razlogov, zakaj ne morete shujšati

Avstralska nutricionistka je 18 let preživela na različnih dietah, preden je našla način za trajnostno hujšanje.

Naštela je osem razlogov, zakaj ljudje ne morejo izgubiti odvečnih kilogramov. Angela Borges iz Melbourna je za Daily Mail povedala, da se je v najstniških letih začela rediti. Leta je preživela na različnih dietah, ki niso pomagale.

Shujšala je, a je kilograme, s prenajedanjem, kmalu pridobila nazaj.

Svetuje tudi drugim, ki se prav tako spopadajo z izgubo odvečnih kilogramov. Iz lastnih izkušenj je izpostavila osem razlogov, zaradi katerih ljudje najpogosteje ne morejo trajno shujšati:

  • niste v kaloričnem deficitu,
  • jeste premalo,
  • ne spite dovolj,
  • zaužijete premalo kalorij,
  • ko ste na dieti, prehitro obupate,
  • ste pod velikim stresom,
  • pretiravate z vadbo,
  • ne zaužijete dovolj beljakovin.

Kot pojasnjuje Borges, bi lahko katera koli od teh stvari sabotirala vašo izgubo teže. Posebej poudarja, da se pri hujšanju izogibajte izpuščanju obrokov. Premislite, kateri izmed razlogov vam povzroča težave.

Nutricionistka svetuje: ”Kadar ne zaužijemo obroka ob običajnem času, postanemo preveč lačni in se kasneje čez dan pogosto nagibamo k prenajedanju. Če nimate časa za kakovostne in redne obroke, imejte vedno s seboj kakšen zdrav prigrizek, da vsaj nekaj vnesete v svoje telo.”

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Sladkorna bolezen, ščitnica ali kap … kaj obraz pove o vašem zdravju?

Strokovnjaki pojasnjujejo, kaj vse lahko naš obraz razkrije o našem zdravju. Med drugim nakazuje tudi določene zdravstvene težave.

Izpuščaj na obrazu

Večina izpuščajev ni resnih in izginejo sami. Eden resnih je tisti, ki prekriva obe lici v obliki metulja. To je lupus, kronična avtoimunska bolezen, ki povzroči, da vaš imunski sistem napade lastna tkiva in organe. Lahko imate tudi povišano telesno temperaturo, boleče in otrdele sklepe ter prste, ki pomodrijo na mrazu. Obiščite svojega zdravnika, če ima vaš obraz nepojasnjen izpuščaj. Zlasti, če ga spremljajo drugi sumljivi simptomi… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja