Recept za preprosti in hiter piščančji stroganoff

Imamo recept za preprosti in hiter piščančji stroganoff, ki je na mizi v manj kot pol ure. Postrezite ga z rižem, testeninami ali pire krompirjem.

Vsaka porcija vsebuje 356 kcal, 34 g beljakovin, 9 g ogljikovih hidratov (od tega 8 g sladkorjev), 20 g maščob (od tega 11 g nasičenih maščob), 2,5 g vlaknin in 0,4 g soli.

Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • 400g šampinjonov
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 400g piščančjih prsi
  • 300 ml jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica sladke dimljene paprike
  • 250 ml kisle smetane
  • majhna pest sesekljanega peteršilja
  • sol in poper

Postopek priprave

V kozici na srednjem ognju segrejte olje in maslo. Dodajte gobe, rdečo čebulo in česen ter med mešanjem pražite 3–4 minute ali dokler ne postanejo rahlo zlato rjave barve. Prenesite v skledo ali krožnik (z vsemi sokovi iz ponve) in pustite na strani.

Ponev vrnite na ogenj in med mešanjem 6–7 minut ali dokler rahlo ne porjavi, pražite piščanca. Prilijte osnovo, paradižnikovo mezgo, gorčico in dimljeno papriko ter dobro začinite s soljo in poprom.

Zmes z gobami vrnite v ponev, zavrite in zmanjšajte ogenj. Dodajte kislo smetano in sesekljan peteršilj ter med občasnim mešanjem kuhajte 8–10 minut oziroma dokler se omaka ne zgosti.

Preverite začimbe in po okusu dodajte sol in sveže mlet črni poper. 

Dober tek!

Vir Foto: zajem zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja